waarom investeren?

samen maken we een verschil

Wil jij echt in actie schieten om gezinnen een waardig inkomen te helpen verdienen?Wil je daarnaast graag je steentje bijdragen tot de bescherming van onze planeet? Word dan vennoot bij Alterfin!

Investeren met Alterfin, dat is ervoor zorgen dat elke euro telt. Aansluiten is heel eenvoudig: je kan al vennoot worden met 62,5 euro (250 euro voor vzw's en ondernemingen).

Drie redenen om vennoot van Alterfin te worden

Een duidelijke impact op mens en milieu


• Je creëert financïele inclusie voor kwetsbare mensen.

• Je helpt kleinschalige landbouwers een inkomen te genereren voor hun gezin.

• Je ondersteunt onderbediende landbouwbedrijven.

• Je investeert in duurzame landbouw met een positieve impact op milieu.

Een rendement voor je investering


• Je kan een belastingvermindering genieten van 5% voor je investering.

• Je kan jaarlijks jouw deel van de winst ontvangen, in functie van de financiële resultaten.

• Je potentieel dividend geniet een vrijstelling van en/of een vermindering op de roerende voorheffing.

Een gemeenschappelijk doel

• Je maakt deel uit van een groep van 6.000 gelijkgezinde vennoten die zich allemaal inzetten voor een rechtvaardige wereld.

• Je hebt volledige transparantie over de projecten die wij dankzij jouw geld financieren.

• Het is jouw coöperatie: je neemt deel aan het beslissingsproces tijdens de algemene vergadering.

zij investeren al bij Alterfin

Elke stap naar een inclusieve, duurzame en solidaire economie, telt, hoe klein ook. Maar een paar miljoen euro is niet genoeg om een systeem te veranderen dat ongelijkheid creëert en uiterst destructief is voor onze planeet... Daarom geloof ik in samenwerking en wereldwijde solidariteit: alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.

Damien

Ik hou van reizen en ben vaak onder de indruk van het grote verschil tussen landen. Wanneer ik een land bezoek, wil ik altijd lokaal een steentje bijdragen, maar vaak weet ik niet hoe. Voor mij is investeren via Alterfin dus een manier om bij te dragen waar kan.

Xanthippe

Alterfin is een uitstekend alternatief voor traditionele bankinvesteringen. Bovendien hoef je geen grote bedragen neer te tellen om vennoot te worden en mee een verschil te maken.

Lina Frank

Ik was al lang op zoek naar eenz involle manier om mijn spaargeld te investeren. De duurzame beleggingen bij grote banken spreken me niet echt aan. Hun engagement gaat mij niet ver genoeg. Ik wil best wat risico nemen als het voor de juiste reden is, en niet alleen om mijn geld te laten opbrengen.

Marie Jeanne

De acties van Alterfin hebben een positieve impact op de levenskwaliteit van tal van kleinschalige, hardwerkende producenten. Alterfin evalueert voor elke investering de sociale en ecologische impact. Dat is enorm waardevol. Het geld dat we via Alterfin investeren, maakt het verschil voor miljoenen gezinnen in ontwikkelingslanden.

Luk

doe mee en maak het verschil

word vennoot

Raadpleeg DE INFORMATIENOTA

Investeren in coöperatieve aandelen van Alterfin houdt risico’s in. De investeerder loopt het risico de belegging gedeeltelijk of helemaal te verliezen. Raadpleeg de informatienota voordat je investeert.

Een gecertificeerd engagement

De B Corp certificering is een erkenning en beloning voor onze inzet en resultaten op het vlak van milieu, maatschappelijk verantwoord ondernemen en goed bestuur.

De coöperatieve aandelen van Alterfin bezitten het label Solidaire Financiering.

De Fairtrade@Work certificering beloont bedrijven en organisaties die voor eerlijke handel kiezen in hun professionele aankoopbeleid.

wat gebeurt er met jouw geld?

Niet de info gevonden die je zocht?

Neem een kijkje bij onze FAQ of contacteer ons.