Latijns-Amerika

Een blik op onze activiteiten

Het begon allemaal in 1995 in Latijns-Amerika, met een eerste investering om een Chileense fairtradecoöperatie te ondersteunen. Nu is deze regio onze grootste investeringsportefeuille binnen de landbouw.

35
microfinancieringsinstellingen
25
duurzame landbouwbedrijven
8
waardeketens
1,3 miljoen
eindbegunstigden
Micro-ondernemers, Bolivia, © 2021 Alterfin

In Latijns-Amerika vormen kleinschalige familiale landbouwbedrijven de basis van het economische weefsel. Ze leveren er een cruciale bijdrage aan de voedselvoorziening. Deze kleine producenten hebben vandaag meer dan ooit onze hulp nodig om het hoofd te bieden aan de gevolgen van klimaatverandering en verminderde biodiversiteit. En dat alles in een context van groeiende sociale ongelijkheid.

Sinds onze eerste investering in Chili hebben we onze activiteiten verder uitgebreid. Tegenwoordig werken we samen met een uitgebreid netwerk van partners in zowel landbouw als microfinanciering. Ons actieterrein spitst zich toe op zowel gevestigde coöperaties als jonge, groeiende bedrijven die kleinschalige landbouwers en kmo's ondersteunen. Binnen de landbouw dragen we bij aan de financiering van tien waardeketens. Eén daarvan is uiteraard de koffieteelt.

In Latijns-Amerika zijn we momenteel actief in: Peru, Ecuador, Nicaragua, Guatemala, Mexico, Honduras, Chili, El Salvador, Bolivia, Colombia en Argentinië.

We zijn sterk lokaal verankerd met investment managers in Honduras, Costa Rica, Bolivia en Peru. Zo kunnen we snel voldoen aan de dringendste en meest gevarieerde noden van onze partners.

Meer weten over onze aanwezigheid in andere regio's?

  1. Onze activiteiten in Afrika
  2. Onze activiteiten in Azië

Doe mee en maak het verschil

Word vennoot

lees meer over onze partners in deze regio

NIET DE INFO GEVONDEN DIE JE ZOCHT?

Neem een kijkje bij onze FAQ of contacteer ons.