Azië

een blik op onze activiteiten

We zijn sinds 1997 actief in Azië. Op dit uitgestrekte continent zijn we aanwezig in Centraal- en Zuidoost-Azië. We strijden er actief tegen armoede door financiering te garanderen voor micro-ondernemers.

16
microfinancieringsinstellingen
5
duurzame landbouwbedrijven
4
waardeketens
1,1 miljoen
begunstigden
Maniokproducentes, Camobdja © 2021 Alterfin

We hebben ervoor gekozen om te focussen op Centraal- en Zuidoost-Azië. In deze twee regio's hebben de armste minderheden van de bevolking maar zeer beperkt toegang tot financieringsmogelijkheden. Die zijn echter nodig om hun activiteit te ontwikkelen en stabiele en rendabele werkgelegenheid te creëren.

We werken samen met microfinancieringsinstellingen om dat financieringstekort te overbruggen. Deze instellingen kennen kredieten toe aan micro-ondernemingen en gezinnen die hun activiteit willen opstarten. Zo vormen ze in het hart van de lokale gemeenschappen een katalysator in de strijd tegen armoede en financiële uitsluiting.

In Zuidoost-Azië onderhouden we ook een kleine maar groeiende portefeuille van landbouwbedrijven. Hun activiteiten variëren van ananasteelt tot de productie van kaneel. Onze ondersteuning is cruciaal voor de ontwikkeling van deze regio's, de creatie van nieuwe economische kansen voor de inwoners en om bij te dragen aan armoedebestrijding.

In Azië zijn wij momenteel actief in: Kirgizië, Filipijnen, Tadzjikistan, Myanmar, Cambodja, Oezbekistan, Laos, en Indonesië.

Dankzij onze investment managers in Cambodja en Kirgizië zijn we permanent aanwezig in deze twee regio's en hebben we een gedetailleerd beeld van de noden van onze partners en de lokale bevolking.

Meer weten over onze aanwezigheid in de andere regio's?

  1. Onze activiteiten in Latijns-Amerika
  2. Onze activiteiten in Afrika

Doe mee en maak het verschil

Word vennoot

lees meer over onze partners in deze regio

NIET DE INFO GEVONDEN DIE JE ZOCHT?

Neem een kijkje bij onze FAQ of contacteer ons.