Afrika

een blik op onze activiteiten

Afrika is het armste continent op onze planeet. Meer dan 100 miljoen mensen hebben er nog geen toegang tot bankdiensten. Sinds 2000 zetten we ons in om het economische en sociale potentieel van dit continent te versterken.

21
microfinancieringsinstellingen
25
duurzame landbouwbedrijven
2,2 miljoen
begunstigden
6
waardeketens
Maïsproducente, Rwanda © 2021 Alterfin

Ondersteuning van micro-ondernemers is de sleutel tot ontwikkeling in deze regio. Zij vormen immers de ruggengraat van de lokale economie. Vooral kleinschalige landbouwers, goed voor 60% van de bevolking, zorgen voor een gegarandeerde voedselvoorziening op dit continent.

Daarom heeft Alterfin haar acties in deze regio opgevoerd. We ondersteunen microfinancieringsinstellingen die sterk vertegenwoordigd zijn op het platteland om zo micro-ondernemers hun activiteit te helpen financieren.

We ondersteunen landbouwbedrijven die duizenden kleinschalige producenten samenbrengen in zes waardeketens. De belangrijkste zijn koffie en cacao. Heel wat landbouwbedrijven hebben het moeilijk om een eerste lening te verkrijgen voor de verdere ontwikkeling van hun activiteit. Voor meer dan de helft van hen zijn wij de eerste kredietverstrekker. Onze tussenkomst is dan ook een katalysator om investeerders, schenkers en kopers aan te trekken.

In Afrika zijn wij momenteel actief in: Ivoorkust, Kenia, Tanzania, Sierra Leone, Tunesië, Oeganda, Rwanda, Democratische Republiek Congo, Marokko en Zambia.

Via onze investment managers in Kenia en Ivoorkust zijn we permanent aanwezig in deze regio. Zo hebben we een gedetailleerd beeld van de dagelijkse realiteit en noden van onze partners en de lokale bevolking.  

Meer weten over onze aanwezigheid in andere regio's?

  1. Onze activiteiten in Latijns-Amerika
  2. Onze activiteiten in Azië

Doe mee en maak het verschil

Word vennoot

lees meer over onze partners in deze regio

NIET DE INFO GEVONDEN DIE JE ZOCHT?

Neem een kijkje bij onze FAQ of contacteer ons.