news

B Corp: zinvolle vernieuwing

Recent hebben we met succes het B Corp-hercertificeringsproces afgerond. En daar zijn we natuurlijk heel fier op. Het is een mooie bevestiging van onze manier van werken en bewijst ons streven naar constante verbetering.

news

B Corp: zinvolle vernieuwing

Recent hebben we met succes het B Corp-hercertificeringsproces afgerond. En daar zijn we natuurlijk heel fier op. Het is een mooie bevestiging van onze manier van werken en bewijst ons streven naar constante verbetering.

Certificatie van waarde(n)

‘B Corp’ is niet zomaar een certificaat als alle andere. Er wordt niet gekeken naar financiën of bedrijfsvoering, maar naar de inzet en de resultaten op het vlak van milieu, maatschappelijk verantwoord ondernemen en goed bestuur. Het is een holistische benadering die de ethiek en het gedrag van een onderneming onderzoekt in al haar interacties: met klanten, leveranciers, werknemers, de samenleving, het milieu ... Het is dus veel meer een kwestie van waarden dan van gecreëerde waarde. En net daarom ligt dit certificaat ons nauw aan het hart.

In 2018 besloten we om voor de certificatie te gaan. We vonden het tijd om de ethische benadering die we al bijna een kwarteeuw volgden
aan een onafhankelijke evaluatie te onderwerpen. Tot onze grote vreugde en trots behaalden we niet alleen dat eerste certificaat met een score ver boven het vereiste minimum, maar ontvingen we ook de ‘Best for the World Award’ voor onze relatie met onze medewerkers. En nu, bij de hernieuwing van het certificaat, scoren we nog beduidend hoger dan in 2018. Hét bewijs dat we op de goede weg zijn.

Wereldwijde beweging

Maar B Corp is veel meer dan een certificaat, het is een wereldwijde beweging. B-Lab, de afdeling van B Corporation die de certificeringscriteria
vastlegt, reikt normen, beleidslijnen, instrumenten en programma’s aan die de culturele en structurele fundamenten van het kapitalisme helpen veranderen. Het doel is om een opwaartse spiraal te creëren en samen de economische wereld van binnenuit te veranderen. Ondernemingen met een ‘B Corp’- certificaat maken dus deel uit van een gemeenschap die het goede voorbeeld geeft door samen te werken, elkaar te ondersteunen en andere bedrijven te overtuigen om mee te doen. En het werkt! In 2018 waren we nog maar met zeven Belgische bedrijven. Vandaag zijn dat er al meer dan 40. De beweging breidt zich uit, en daarmee stijgt de kans dat we een sneeuwbaleffect creëren dat de economische wereld zal veranderen. Samen zetten we ons in voor een verantwoorde, duurzame en solidaire toekomst.

Doe met ons mee!

We vermelden dit certificaat niet om op te scheppen. We willen u vooral vragen om mee op de kar te springen. Hebt u zelf een kmo of werkt u – al dan nietals leidinggevende – in een bedrijf, dan kunt u het verschil maken! Breng zeker een bezoekje aan de website van B Corp om meer te weten te komen over deze beweging en het certificaat, en wat u kunt betekenen. Nu het klimaat sneller dan ooit verandert, moeten we onze inspanningen opvoeren. Samen staan we sterk!

No items found.

Doe mee en maak het verschil

Word vennoot

getuigenissen

No items found.
No items found.

meer updates

FAQ title

FAQ description

No items found.

NIET DE INFO GEVONDEN DIE JE ZOCHT?

Neem een kijkje bij onze FAQ of contacteer ons.