event

Algemene vergadering 2023

Op zaterdag 22 april 2023 hadden we het plezier om onze vennoten uit te nodigen op de algemene vergadering van Alterfin CV in Comet Meetings te Brussel.

event

Algemene vergadering 2023

Op zaterdag 22 april 2023 hadden we het plezier om onze vennoten uit te nodigen op de algemene vergadering van Alterfin CV in Comet Meetings te Brussel.

De algemene vergadering was opnieuw een uitstekende gelegenheid voor Alterfin om in gesprek te gaan met haar vennoten. Tijdens de vergadering hebben we onze verwezenlijkingen en resultaten van 2022 kunnen toelichten. 

Hieronder vindt u het jaarverslag 2022 en de volledige notulen van de vergadering, inclusief de vragen die tijdens de presentaties werden gesteld en de antwoorden daarop:

Dit jaar hebben Chris Claes, vertegenwoordiger van de vzw Rikolto en medeoprichter van Alterfin, en Catherine Houssa, onafhankelijk bestuurder, hun mandaat als lid van de raad van bestuur van Alterfin afgesloten. We willen hen graag bedanken voor hun uitstekende werk van de voorbije jaren.

We zijn ook blij dat we Vanessa Galhardo-Galhetas mogen verwelkomen als onafhankelijk bestuurder. Vanuit haar ervaring met rechtspraak en naleving brengt ze vanaf nu haar ethische blik en competenties op het vlak van inclusief leiderschap binnen bij de raad van bestuur.

EEN INNOVERENDE AANPAK OM ONZE IMPACT TE BEGRIJPEN

Mede-oprichter van Nyamurinda.

In gesprek met de koffietelers van Nyamurinda

Hoe kunnen we onze impact begrijpen? Aan de hand van cijfers en statistieken?

Dat vinden wij absoluut niet voldoende.

En dus gingen we op bezoek bij onze partner Nyamurinda, waar we een gesprek hadden met het personeel van deze organisatie, maar ook en vooral met de landbouwers die voor Nyamurinda werken. We hebben aandachtig geluisterd naar de impactvolle verhalen als gevolg van hun samenwerking met de organisatie. Uit deze getuigenissen hebben we belangrijke en soms onverwachte lessen geleerd over onze impact.

Als u ons regelmatig volgt, dan doet de naam Nyamurinda Coffee Growers wellicht een belletje rinkelen. Deze kleine Rwandese onderneming wordt geleid door vrouwen en koopt de productie van honderden lokale koffietelers op. Daarna verwerkt ze de koffiebonen en verkoopt ze de koffie door aan voornamelijk Europese aankopers.

We kijken ernaar uit om de resultaten van onze impactstudie rond deze partner tijdens de algemene vergadering te delen via een video en een Q&A-ronde.

No items found.

DEEL UW ERVARING

U bent overtuigd van onze activiteiten en wilt anderen overtuigen om ook vennoot te worden bij Alterfin? Graag vragen we tijdens de algemene vergadering een ogenblik van uw tijd om te vertellen over uw ervaring en overtuiging. We maken daar een kort filmpje van, dat we later in onze communicatie zullen gebruiken. U wilt helpen? Stuur ons een mailtje via info@alterfin.be. Alvast bedankt!

Ik deel mijn GETUIGENIS

getuigenissen

No items found.
No items found.

meer updates

FAQ title

FAQ description

No items found.

NIET DE INFO GEVONDEN DIE JE ZOCHT?

Neem een kijkje bij onze FAQ of contacteer ons.